Špalda s ovocem a ořechy
ŠPALDA =>
- posilující, osvěžující
- doplňuje životní energii a krev a šťávy
- doporučuji při suché kůži, popraskaných rtech, suchých vlasech, lámavých nehtech apod., v tomto případě opatrně s kakaem, můžeme i vynechat
- posiluje slezinu a tím správné třídění potravy a vylučování odpadních látech, a tím pádem nezadržování vody.
=> rozpohybovává játra
Špaldu namáčím na dva dny v jablečném octu (pro lepší stravitelnost a pro více enzymů a vitamínů).
Špaldu vsypat do horké vody a uvaříme, takto namočená špaldu vařím pouze 20min. Pokud špaldu nenamočíte, vařte ji nejlépe 1-1,5hod.
V trošce horké vody (oheň) s troškou skořice (země) krátce podusíme sladké ovoce nakrájeno nadrobno: jablka, meruňky broskve, přidáme mletý kardamom nebo koriandr (kov), špetku soli (voda), vařenou špaldu (dřevo), popřípadě podle ročního období přidat jahody, posypeme troškou raw kakaa (oheň), ořechy a kokosem (země). Můžeme přidat i rozinky.
Dobrou chuť.:o)
Commentaires