Cukina s míchanými vejci
Posiluje a harmonizuje střed, vytváří čchi a šťávy.
Doporučuji při vyčerpání a nedostatku životní energie.
Příprava:
Nechat na rozehřáté pánvi (oheň) pomalu rozpustit kousek GHÍ másla (země)
přidat najemno nakrájenou cukinu (země)
Poté trochu najemno nakrájeného zázvoru (kov) jemně osmažit, dokud cukina není dopečená.
Přidat jedno vejce na osobu, rozmíchat (země),
ochutit mletým pepřem (kov), špetkou soli, přidat petržel nebo jiné čerstvé bylinky (dřevo).
Míchat, dokud nejsou vajíčka usmažena, avšak ne vysušena.
Podáváme s polentou, jáhly nebo bramborem. Nebo samotné.
Díky vaření v kruhu jsem poznala , že jídlo chutná vysloveně lahodně a harmonicky. Je stravitelnější. Poznala jsem nové chutě, které bych sama neobjevila. Vaření v kruhu je vyjádření kosmického pohybu pěti elementů, které ovlivňují věčný koloběh růstu, rozpadu a nového začátku.
Dobrou chuť❤️
Comments