Jáhly s míchanými vejci a rukolou
- snídaně posilující střed
- tvorba krve a čchi
Na horké pánvi (oheň) rozpustíme kousek GHÍ másla (země), krátce osmažíme nadrobno nakrájeny kousek zázvoru, jarní cibulku a pórek (kov), přidáme jedno dvě vejce (země), trocha pepře, špetku koriandru (kov), soli (voda),
nasekanou petržel (dřevo), vmícháme rukolu (oheň) a posypeme čerstvou pažitkou (dřevo).
P
odáváme s jáhly.
Jáhly - posilují střed těla
* Jsou posilující.
* Vytváří čchi, krev a hmotu.
* Posilují a harmonizují střed.
* Odvádí vlhko ven.
* Vytváří čchi sleziny a žaludku.
* Posilují jang ledvin.
* Odstraňují nadbytek žaludečních kyselin.
Doporučuji při nezvladatelné chuti na sladké, nadváze, hromadění vody, nechutenství, nadýmání, pocitech plnosti, při kašovité stolici a dalších trávících potížích.
Základní recept:
Příprava:
Jáhly vymýt studenou vodou.
V hrnci rozehřát dvakrát tolik vody jak jáhel.
Vysypat jáhly a zavařit; na mírném ohni s přikrytou pokličkou vařit zhruba 30 minut.
Obměna:
Aby měly jáhly zahřívající účinek, smaží se v suchém stavu za stálého mícháni v hrnci, dokud se nezačne rozvíjet příjemná vůně. Potom se přelejí menším množstvím horke vody, než je udáno výše, a nechají se dvacet minut vařit na mírném ohni s přikrytou pokličkou.
Dobrou chuť☘️
Comments