top of page
Obrázek autorakatkakyptova

Jáhly s míchanými vejci a rukolou

Jáhly s míchanými vejci a rukolou

- snídaně posilující střed

- tvorba krve a čchi


Na horké pánvi (oheň) rozpustíme kousek GHÍ másla (země), krátce osmažíme nadrobno nakrájeny kousek zázvoru, jarní cibulku a pórek (kov), přidáme jedno dvě vejce (země), trocha pepře, špetku koriandru (kov), soli (voda),

nasekanou petržel (dřevo), vmícháme rukolu (oheň) a posypeme čerstvou pažitkou (dřevo).


P


odáváme s jáhly.


Jáhly - posilují střed těla


* Jsou posilující.

* Vytváří čchi, krev a hmotu.

* Posilují a harmonizují střed.

* Odvádí vlhko ven.

* Vytváří čchi sleziny a žaludku.

* Posilují jang ledvin.

* Odstraňují nadbytek žaludečních kyselin.


Doporučuji při nezvladatelné chuti na sladké, nadváze, hromadění vody, nechutenství, nadýmání, pocitech plnosti, při kašovité stolici a dalších trávících potížích.


Základní recept:


Příprava:


Jáhly vymýt studenou vodou.

V hrnci rozehřát dvakrát tolik vody jak jáhel.

Vysypat jáhly a zavařit; na mírném ohni s přikrytou pokličkou vařit zhruba 30 minut.


Obměna:


Aby měly jáhly zahřívající účinek, smaží se v suchém stavu za stálého mícháni v hrnci, dokud se nezačne rozvíjet příjemná vůně. Potom se přelejí menším množstvím horke vody, než je udáno výše, a nechají se dvacet minut vařit na mírném ohni s přikrytou pokličkou.


Dobrou chuť☘️


91 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page