Pětielementová kuchyně – vaření v kruhu.
Teplé snídaně
Ovesné vločky: posilují slezinu, žaludek, ledviny, mají zahřívací účinek, zvyšují aktivitu, působí jako pstruha, vytváří dobrou náladu. Doporučuji ji lidem a dětem, kterým je často zima, při únavě, naopak nedoporučuji horkokrevným lidem, vznětlivým, neustále rozzlobeným, při poruchách spánku a při hyperaktivitě.
Ovesná kaše s ovocem a ořechy
Ovesné vločky namočíme přes noc, pro lepší stravitelnost.
Druhý den ráno zahřejeme hrnec. (oheň)
Přidáme sezamový, kokosový olej nebo ghí máslo. (země)
Přidáme ovesné vločky, kardamon, skořici a pomletý hřebíček. (kov)
Dále malou špetku soli a v případě potřeby vodu. (voda)
Nadrobno nakrájená jablka nebo jahody nrbo pouze trochu citrónové nebo ovocné šťavy(dřevo)
Trochu kakaa. (oheň)
Můžeme přidat rozinky, moruši, chia semínka, fíky, goji, nadrobno nasekané ořechy, sezam kokos. (země)
Přimícháme trochu čerstvě strouhaného zázvoru. (kov)
Necháme povařit přibližně 10 minut na mírném plameni.

Comments